REVLT! – Belgische kunstenaars manifesteren zichzelf

We bieden je de kans om je tickets te winnen voor de tentoonstelling “REVLT! Belgische artiesten om te demonstreren”. Voor dat, open je iGOTO-app en deel nem aan de wedstrijd! Wacht niet langer, je hebt tot 24 mei 2018 om middernacht.

 

Net als zijn medeburgers, staat de kunstenaar – als lid van een groep of als individu – in het hart van zijn tijd en door middel van zijn kunstuiting rebelleert hij zich, toont zij haar verontwaardiging, uit hij zich over zijn bezorgdheden. Altijd hebben kunstenaars, met hun gevoeligheid, bijgedragen aan de evolutie van onze samenlevingen, door middel van het debat, de uitwisseling en de confrontatie van ideeën die uit zijn schepping komen. REVLT! – lees “revolt” – wil deze essentiële rol van de kunstenaar door middel van een grote tentoonstelling in Brussel opnieuw bevestigen. Door de bezorgdheden van kunstenaars tentoon te stellen, wordt de bezoeker zelf ook aangemoedigd om over zijn/haar eigen verantwoordelijkheid na te denken.

De tentoonstelling stelt een selectie van werken van 35 kunstenaars uit alle disciplines voor, die zijn samengebracht door een onafhankelijk multidisciplinair comité bestaande uit Teresa Sdralevich, Stéphanie Pécourt en Björn Van Poucke.

REVLT! maakt deel uit van de culturele programmering van de stad Brussel: 2018. Jaar van de Contestatie. De tentoonstelling is open van 10 mei tot 10 juni – gedurende de sleutelperiode voor evenementen die in verband zijn met de 50ste verjaardag van Mei’68 – van woensdag tot zondag (12u tot 19u).