Win 3 x 2 plaatsen voor Mendelssohn:Lobgesang !

 

 

Toen in 1840 het vierhonderdjarig bestaan van Gutenbergs boekdrukkunst werd gevierd in Leipzig, kreeg Mendelssohn de opdracht om niet één, maar maar liefst twee gelegenheidswerken te componeren. Met de Gutenberg Cantata, een feestelijke ode, maar vooral met Lobgezang, een gedurfde kruising tussen een cantate en een symfonie, bevestigde Mendelssohn zijn status als componist in de cultuurstad.

De titel ‘Lobgesang’, lofzang, verraadt al het jubelende karakter van het werk. Mendelssohn koos ervoor niet Gutenbergs leven centraal te stellen, maar wel zijn werk – zijn echte erfenis. Gutenbergs eerste grote drukprestatie was de Bijbel, en Mendelssohn selecteerde dan ook een aantal psalmen voor zijn groots opgezette lofrede. Na een instrumentaal begin volgen elf gezongen delen: eerst meditatief en mystiek, maar gaandeweg steeds extatischer. Muziek die ons, net als de boekdrukkunst, vanuit het duister naar het licht leidt.

We hebben 3 x 2 plaatsen voor U! Ga naar de app naar de event “Mendelssohn:Lobgesang” en speel! (Wedstrijd tot en met 15 april).

Mendelssohn:Lobgesang @ Flagey, 21.04.2018