5 × 2 kaartjes om te winnen voor INCA: dress code !

Vandaag op iGOTO, 5×2 kaartjes om te winnen voor de tentoonstelling “INCA: dress code” in het Museum Kunst & Geschiedenis van Brussel !
Open onze app, voer onze wedstrijd in en succes !

Omschrijving:

Pracht en praal uit de Andes

De Inca’s en hun voorgangers zijn vermaard om hun keramiek, edelsmeedkunst en bouwwerken in ongebakken leemtichels en kolossale natuurstenen… Maar hoe waren ze gekleed? De Inca’s gebruikten kostbaar textiel niet alleen om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offer en ruilmiddel. Deze tentoonstelling toont de pracht van textiel en pluimen, maar ook van sieraden in goud, zilver en schelp.

De tentoonstelling geeft de bezoeker de kans om de verfijning en beheersing van de weefkunst te bewonderen, naast de kleurenpracht van textiel en pluimen, evenals schitterende sieraden in goud, zilver en schelp. Het is een uitgelezen kans om de weefkunst, de complexiteit van de motieven en de uiteenlopende en tot vandaag stralende kleuren van de stoffen en veren te ontdekken en te bewonderen. Terwijl u hun garderobe ontdekt (schoenen, kleren, hoofddeksels en juwelen) leert u ook de mensen zelf kennen in hun dagelijkse leven. Bewonder de unieke stukken van uitzonderlijke kwaliteit en met een ongeziene kleurenpracht, naast ongeziene voorbeelden van edelsmeedkunst.

Dit alles wordt gepresenteerd in een op maat gemaakt scenografie, met architectuur uit de Andes, katoenvelden en graven. Voor de kleinsten zijn er een parcours op maat en educatieve animaties voorzien.

Ongeveer 200 voorwerpen uit de eigen museumcollectie, uit het Linden Museum van Stuttgart, het MAS in Antwerpen en uit Belgische privéverzamelingen worden tentoongesteld rond een thema dat nog nooit eerder behandeld werd.

Een expositie voor het brede publiek die u niet onberoerd zal laten!